Bæredygtige produkter du kan skifte til #1

13. maj 2021

 Forår er fantastisk, vejret bliver varmere, vi kommer mere ud, vi gør forårsrent. I den forbindelse vil vi gerne anbefale nogle produkter, som du nemt kan skifte ud, hvis du ønsker at få en mere bæredygtig hverdag og livsstil. Ønsker du måske også at tilføje mere bæredygtige møbler eller grønt til dit hjem, så har vi også nogle gode bud på, hvilke tiltag du kan gøre der. Til sidst vil vi komme med fem konkrete bud på, hvad du generelt kan gøre for at få en mere bæredygtig hverdag.

Det er vigtigt for os at gøre dig opmærksom på, at du ikke skal gøre alt fra den ene dag til den anden. Det at blive mere bæredygtig og få en mere bæredygtig hverdag er en proces, som kan vare hele livet. Det er forskelligt, hvor langt vi alle er, og du oplever sikkert også, at du har venner, som lever bæredygtigt i mindre eller højere grad end dig selv.

MEN det er stadig vigtigt, at vi gør noget og tager et skridt ad gangen i den rigtige retning. Der er mange ting i hjemmet, som kan skiftes ud eller tilføjes for et mere bæredygtigt hjem. Eksempelvis kan du skifte dine almindelige stearinlys ud med lys lavet af bivoks eller LED-lys, da det både er sundere for dig og miljøet i dit hjem. I køkkenet kan du begynde at affaldssortere (få inspiration her), eller få en kompostspand til dit madaffald. Du kan også pynte din vindueskarm i køkkenet med mikrogrønt, som du kan bruge i madlavningen eller på din rugbrødsmad til frokost. Tjek vores udstillere; Bistad, TinyGardens, Recollector og Bokashi Denmark, for produkter i disse kategorier.

I din stue kan du overveje, hvordan de møbler og det interiør du køber er produceret. Der er materialer, som er mere bæredygtige end andre som eksempelvis bambus. Hold også øje med hvor varen er produceret, og hvor den er transporteret fra. Her kan vi anbefale at tjekke vores udstillere: ByBrorson, GoodBrands.dk, Thors Design, Liv Interior og We Do Wood.

I dit klædeskab kan du overveje, om noget er klar til at komme videre til genbrug, og så selv tage et kig på hylderne i genbrug. Når du køber tøj er det vigtigt at holde øje med hvordan, og hvor det er produceret. Hvis du ikke kan finde de informationer, så er det en god idé at opsøge informationen i butikken eller hos leverandøren. For en mere bæredygtig garderobe kan du tjekke vores udstillere Mildt, Superstainable, Vain Dane Athletic, By Green Cotton, Better World Fashion, Nordic Afro Design og Coze Aarhus ud.

Til sidst får du lige vores generelle tips til en mere bæredygtig hverdag:

1. Køb økologisk når det er muligt

2. Tjek hvor og hvordan varen er produceret

3. Undgå engangsemballage og service

4. Undgå at smide madvarer ud

5. Affaldssortér så meget som muligt

Del gerne dine egne råd med os, så vi og andre kan lære af hinanden.

Festivalen i Aarhus bliver den største Fair Festival i Danmark med tre lokationer centralt i byen. Ridehuset, Godsbanen og ACC bliver fyldt med bæredygtige produkter, inspirerende oplæg på scenen, lækker mad, glade og interesserede gæster m.m.

Sæt kryds i kalenderen d. 1. – 3. april 2022 og køb din billet allerede i dag.

Fair Festival Odense forventes afholdt på Sanderumgaard i maj 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival København forventes afholdt juni 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Rosenholm forventes afholdt august 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Aalborg forventes afholdt september 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Esbjerg forventes afholdt september 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Bæredygtig hverdag

Produkter

Her finder du alle udstillernes produkter. På denne side kan du være sikker på at finde inspiration til din bæredygtige hverdag.

Blog

Få tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag.

Video

Her opdaterer vi løbende med videoer om Fair Festival, interviews og meget mere.

For udstillere

Bliv udstiller

Tag markedsandel og bliv en del af Fair Festival.

UdstillerUnivers

Her finder du alle relevante oplysninger for udstillere på Fair Festival.

Om os

Her kan du lære mere om Fair Festival, og finde praktiske oplysninger der omhandler os.

Fair Festival

Lær mere om Fair Festival, og mød vores medarbejdere.

Sponsorer

Se hvem der støtter Fair Festival.

Kontakt

Skal du have fat i salg, marketing eller søger du noget helt andet? Så er det her du finder kontakterne.

Presse

Leder du efter vores logo eller de seneste pressemeddelelser? Klik her og finde dem.