Certificeringer
Hos Fair Festival definerer vi bæredygtighed som i Gro Harlem Brundtland rapporten fra 1986:
“EN BÆREDYGTIG UDVIKLING ER EN UDVIKLING SOM OPFYLDER DE NUVÆRENDE BEHOV, UDEN AT BRINGE FREMTIDIGE GENERATIONERS MULIGHEDER FOR AT OPFYLDE DERES BEHOV I FARE”
Vi betragter bæredygtighed som et begreb der både omfatter sociale- miljøvenlige og klimavenlige forhold.
Udstillerne på Fair Festival skal have en klar målsætning om at producere og servicere mest muligt bæredygtigt. Det er vigtigt, at det er en del af virksomhedens DNA og at der arbejdes løbende på at udvikle og optimere, så man hurtigst muligt bliver mest mulig bæredygtig.
Vi er glade for certificeringer. En certificering giver forbrugerne gennemsigtighed og gør det nemmere at finde frem til de produkter, som lever op til en bestemt standart. Vi vil her på siden løbende informere og fortælle om de certificeringer, der findes, og hvordan de arbejder for at gavne miljø, arbejdsforhold og klima.
Certificeringer er ikke et ultimativt krav for at blive udstiller hos Fair Festival. Certificeringer er dyre, og for små virksomheder, kan det være uoverkommeligt at finde det økonomiske råderum til certificeringer. Kan virksomheden fortælle om deres forsyningskæde og om hvordan der arbejdes med bæredygtighed, kan de kvalificere sig som udstillere.
Vi støtter op om arbejdet med de 17 verdensmål, og vi ser gerne, at de virksomheder som udstiller på festivalen viser hvordan, der arbejdes med målene, og hvordan de derved bidrager til en grønnere, mere retfærdig verden. Overordnet skal udstillerne vise ansvarlighed i forhold til det, de producerer eller yder, så der ikke drives rovdrift på mennesker, dyr og jord.
Nedenfor kan du læse mere om, hvordan de forskellige certificeringer sikrer, at virksomheder producerer mest bæredygtigt til mindst mulig skade for klima og miljø og de mennesker, der producerer og forbruger deres varer.
