AnnieHjorth GlasKunst

Jeg har monteret verdensmålene på en glasplade i bitavle-facon, fordi bier over hele verden bruger denne utrolig stærke konstruktion i tæt samarbejde. Jeg håber at verdensmålene vil vise sig at være lige så stærk en konstruktion og et ligeså tæt og frugtbart samarbejde!

Om glas og bæredygtighed. Glas består overvejende af smeltet kvartssand. Inden det smeltes, blandes sandet med kalk eller soda. Glas er et bæredygtigt og fuldt genanvendeligt materiale, der giver store miljømæssige fordele. Glas er fremstillet af naturlige råmaterialer såsom sand og glasaffald. Glas er et 100 procent genanvendeligt materiale, der kan genbruges igen og igen. Dog forbruges der store mængder energi til såvel fremstilling som genanvendelse, så bæredygtigheden er i høj grad afhængig af energikilden i fremstillingsprocessen. Konkret henter vi selv strøm til glasovn og elbil fra solen via solceller. Selv når glas ikke ender til genanvendelse vil det pga. sin naturlige sammensætning og manglende evne til at dekompostere ikke udlede skadelige materialer i miljøet.

Egne reflektioner omkring bæredygtighed: Det har langsomt, men sikkert udviklet sig til at jeg er kommet til at fremstille værker med et solidt bæredygtigheds-tema, som er opstået ved at jeg gradvist er blevet klogere og berørt af at høre om klimaforskere som ikke bliver hørt og taget alvorligt nok. Det har ført til at jeg har målrettet mine udtryk i min glaskunst og er ligeledes skærpet i mit samarbejde med klimabevidste virksomheder om mine udstillinger.”

Som ringe i vand Jord, ild, hav og is. Naturens cirkularitet er udgangspunktet for glaskunstner Annie Hjorth, der udstiller kunstværket Circular Boardwalk og unikke fade hos Art Gallery PS i Århus.”
”At gå i ring forbindes ofte med noget unyttigt, men med vores øgede globale bevidsthed, har cirkularitet fået en ny betydning og mening.
Cirkularitet er det modsatte af bevidstløs vækst og rovdrift på klodens ressourcer.”  Kilde: Artikel i DesignETC

Crying Rainbows” Bæredygtighed er et gennemgående tema i glaskunstnerens produktion, således er hun lige nu i færd med at lægge sidste hånd på Crying Rainbows – et par opretstående regnbuer i 4 mm glas, der er endnu en kommentar til klodens tilstand” Kilde: Artikel i DesignETC

Naturelementerne er også fortolket i “Spis på et kunstværk” der er brugsfade eller ‘isflager’, udviklet sammen med en chefkok fra Aros Food Hall.”
Men i modsætning til nordpolens isflager er Annie Hjorths værkserie uforanderlige. En af isflagerne er monteret med en lomme og har en fod af mange tusind år gammelt granit: Det er en måde at lade fortid og fremtid mødes, når man serverer fx tangsnack i en lille holder inspireret af isflager,” 
Kilde: Artikel i DesignETC

Glaskunstner Annie Hjorth fra Brabrand, Aarhus har et stærkt engagement i natur, miljø og klima – og det bliver stadig stærkere. Sidste år ved denne tid omtalte både Glastip (25. juni) og design ETC hendes udstilling i Art Gallery PS i Aarhus med fadserien Circular Boardwalk og skulpturelle glas til serveringsbrug i serien Hav, ild og is. “Kilde: Glastip/ Morten Ledet, Tidsskriftet Glasmuseets Venner”

https://voresbrabrand.dk/glaskunstner-har-indbygget-de-17-verdensmaal-i-kunstvaerk/

Se videoen om tilblivelsen af kunstværket

AnnieHjorth GlasKunst har ikke oprettet nogen aktiviteter endnu. De er på vej, kig snart tilbage igen.

Mød os her

Kontakt

60 13 02 33

overskrift

Følg os

overskrift

overskrift

Festivalen i Aarhus bliver den største Fair Festival i Danmark med tre lokationer centralt i byen. Ridehuset, Godsbanen og ACC bliver fyldt med bæredygtige produkter, inspirerende oplæg på scenen, lækker mad, glade og interesserede gæster m.m.

Sæt kryds i kalenderen d. 1. – 3. april 2022 og køb din billet allerede i dag.

Fair Festival Odense forventes afholdt på Sanderumgaard i maj 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival København forventes afholdt juni 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Rosenholm forventes afholdt august 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Aalborg forventes afholdt september 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Esbjerg forventes afholdt september 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Bæredygtig hverdag

Produkter

Her finder du alle udstillernes produkter. På denne side kan du være sikker på at finde inspiration til din bæredygtige hverdag.

Blog

Få tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag.

Video

Her opdaterer vi løbende med videoer om Fair Festival, interviews og meget mere.

For udstillere

Bliv udstiller

Tag markedsandel og bliv en del af Fair Festival.

UdstillerUnivers

Her finder du alle relevante oplysninger for udstillere på Fair Festival.

Om os

Her kan du lære mere om Fair Festival, og finde praktiske oplysninger der omhandler os.

Fair Festival

Lær mere om Fair Festival, og mød vores medarbejdere.

Sponsorer

Se hvem der støtter Fair Festival.

Kontakt

Skal du have fat i salg, marketing eller søger du noget helt andet? Så er det her du finder kontakterne.

Presse

Leder du efter vores logo eller de seneste pressemeddelelser? Klik her og finde dem.