Coze Aarhus A/S

HOS LAURIE ELSKER VI ALLE KLASSIKERNE. GARDEROBENS TIDLØSE ITEMS, SOM VI VENDER TILBAGE TIL IGEN OG IGEN. 

LAURIE er ejet af COZE-AARHUS A/S og findes i mere end 600 butikker i over 20 forskellige lande – og selvfølgelig lige her, få klik fra dig.

Hvorfor startede I virksomheden?

Virksomheden startede i 1987. I 2005 skiftede virksomheden ejer, og i den forbindelse begyndte arbejdet med at forstå den måde, tøj bliver produceret. Blandt andet lærte vi, hvor mange kemikalier der bruges i tøjproduktion, og at der er EU-krav til, hvilke man må bruge og hvilke sundheds- og miljøskadelige kemikalier man som brand er ansvarlig for ikke at bruge. Vi lærte også, at tøjproduktion er lavtlønsområde, og at de mennesker, hvor 75-80% er kvinder, og som syer vores tøj, typisk ikke har en stemme. I det hele taget har vi lært, at vi er del af et system, som med stor fordel kunne blive mere gennemsigtigt – og at der er lang vej endnu.

Hvad er I stødt på af modstand?

Vores leverandør af labels – dem der sidder i nakken på et stykke tøj – ringede engang tilbage i 2007 og spurgte, om vi havde styr på REACH, den europæiske kemikalieforordning, og når vi husker tilbage, er det reelt den telefonopringning, som satte vores søgen efter viden om vores egen værdikæde i gang. Vi er kommet rigtig langt, og især da vi fik opbygget tillid hos vores leverandører til at dele, hvem vores materialeleverandører var og er, er vi blevet meget klogere. Det tog tid, og var i virkeligheden den største modstand.

Hvordan arbejder I med FN’s verdensmål/bæredygtig udvikling?

Vi bruger FN’s verdensmål og delmål som inspiration til hele tiden at flytte os og til at arbejde mere målrettet – og med målbarhed. Vores fokusmål er nr. 8 Økonomisk vækst og Anstændige Arbejdsforhold, som bl.a. har inspireret os til at vaske vores varer industrielt med ny teknologi for at spare vand, kemikalier og energi – og forbedre arbejdsforholdene på vaskerierne for de enkelte medarbejdere. Og med nr. 12 Ansvarlig Produktion og Forbrug, hvor bl.a. kemikaliestyringen er en integreret del af vores produktudvikling. Vi blander os gerne i den offentlige debat omkring forbrug og om – som forbruger – at være bevidst om de valg, man træffer.

Hvad er jeres værdier og certificeringer?

Vi tror meget på certificeringer, specielt i en branche, hvor det er helt normalt at sige, at man laver bæredygtigt tøj. Det er der ingen af os, der ved, om vi gør, for det kan ikke måles – endnu. En certificering betyder, at andre har kigget os over skuldrene og valideret det, vi siger, vi gør – og den er synlig for forbrugeren, da vi viser den på de papskilte, der sidder på vores varer. Når der kommer skærpede krav – og det gør der i stigende grad – så kan vi gennem vores certificeringer (bl.a. Oeko-Tex og Svanen) sikre os, at vi også følger med og lever op til dem.

Hvor drømmer I om at være om 5 år?

Vi drømmer om at være kommet væsentligt tættere på, om vi reelt laver bæredygtigt tøj. Og vi drømmer om at være top-of-mind hos vores forbruger, når det gælder det ansvarlige tøjvalg. Og vi drømmer om at kunne tilbyde tøj, som er custom produceret efter kundens eget ønske og kropsmål, så vi har et alternativ til masseproduktion.

Coze Aarhus A/S har ikke oprettet nogen aktiviteter endnu. De er på vej, kig snart tilbage igen.

Mød os her

Kontakt

87 45 00 00

overskrift

laurie.dk

overskrift

Følg os

overskrift

Festivalen i Aarhus bliver den største Fair Festival i Danmark med tre lokationer centralt i byen. Ridehuset og ACC bliver fyldt med bæredygtige produkter, inspirerende oplæg på scenen, lækker mad, glade og interesserede gæster m.m.

Sæt kryds i kalenderen d. 1. – 3. april 2022 og køb din billet allerede i dag.

Festivalen i Odense bliver den første på vores Danmarksturné.Vi tager til Sanderumgaard, hvor vi fylder slotsparken med udstillere der har bæredygtighed på hjernen. Oplev workshops, foredrag, musik m.m d. 11. - 12. juni. 

Vi glæder os til at se jer derude. 

Fair Festival Djursland afholdes d. 19. - 21. august. Vi glæder os til igen at fylde slotsparken på Rosenholm Slot med udstillere der arbejder med bæredygtige produkter og løsninger. 

Vi glæder os til at se jer derude.

Fair Festival København forventes afholdt i september 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Fair Festival Esbjerg forventes afholdt september 2022. Denne side vil blive opdateret løbende.

Bæredygtig hverdag

Produkter

Her finder du alle udstillernes produkter. På denne side kan du være sikker på at finde inspiration til din bæredygtige hverdag.

Blog

Få tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag.

Video

Her opdaterer vi løbende med videoer om Fair Festival, interviews og meget mere.

For udstillere

Bliv udstiller

Tag markedsandel og bliv en del af Fair Festival.

UdstillerUnivers

Her finder du alle relevante oplysninger for udstillere på Fair Festival.

Jobportal

Find kandidater til at hjælpe dig med opgaver på Fair Festival.

Om os

Her kan du lære mere om Fair Festival, og finde praktiske oplysninger der omhandler os.

Fair Festival

Lær mere om Fair Festival, og mød vores medarbejdere.

Sponsorer

Se hvem der støtter Fair Festival.

Kontakt

Skal du have fat i salg, marketing eller søger du noget helt andet? Så er det her du finder kontakterne.

Presse

Leder du efter vores logo eller de seneste pressemeddelelser? Klik her og finde dem.

FÅ BÆREDYGTIG INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Vi sender nyheder, information og andet relevant til dig – lige nu kan du få 25% rabat på din partoutbillet ved at tilmelde dig

Tak for din tilmelding!

Velkommen til Fair Festival

Installer
×