HumanAid er en registreret socialøkonomisk virksomhed og vinhandel i Silkeborg.

Birgit og Jørgen Møller-Nielsen, der står bag HumanAid, har startet virksomheden ud fra ønsket om at bedre livsvilkårene for socialt udsatte på globalt plan, og det gør de nu ved at arbejde ud fra FN’s verdensmål nr. 17 og indgå “Partnerskaber for Handling“.

HumanAid importerer og sælger vin fra Libby´s Pride Wines fra Sydafrika og afholder vinsmagninger, foredrag og events. Birgit og Jørgen kan bookes til udskænkning af vin til receptioner og andre arrangementer. Her ud over sælger virksomheden også kaffe fra Nicaragua.

For hver solgt flaske vin i webshoppen donerer HumanAid 20 kr., der går direkte og ubeskåret til ungdomshjemmet Beth Uriel i Cape Town, som bl.a. hjælper uddanne farvede og sorte sydafrikanere.

Libby i vinmarken

HumanAid´s første partnerskab er indgået med Libby, Elizabeth Petersen, der er kvinden bag brandet LIBBY´S PRIDE. Libby er en erfaren og dygtig vinkvinde, der høster stor ros og anerkendelse for sine vine, der alle har unikke personlige smage. Hun er den første farvede kvinde med eget vinbrand i Sydafrika. Vingården, hvor Libby får sin bæredygtige vin produceret, er certificeret for god etisk behandling af medarbejderne og for biodiversitet. Ud over fokus på kvalitet og bæredygtighed hjælper Libby også gennem vinproduktionen udsatte mennesker i sit lokal område og hjælpe økonomisk med at ”løfte” og uddanne sorte sydafrikanere. Hun støtter i øjeblikket to lokale hospice og et børnehospital.

HumanAid Coffee, som virksomheden også sælger, er social ansvarlig kaffe handlet direkte fra en lille by El Coyolar i Nicaragua. HumanAid er via sit kaffesalg med til at støtte små lokale kaffebønder og lokalbefolkningen direkte via indbetaling til en fond for sociale aktiviteter i området..

HumanAid vægter samarbejde med andre socialøkonomiske virksomheder, for at feltet kan løfte i flok. Foreløbig har virksomheden haft en enkelt person ansat, som var på vej til et fleksjob, men på sigt arbejder Human Aid for at ansætte flere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.
Hvis man vil støtte HumanAids arbejde, kan vin fra virksomheden købes via webshoppen og hos enkelte forhandlere i Herning, Aarhus, Allinge og på Frederiksberg.

Læs mere om os på: www.humanaid.dk

 

 

 

 

Kontakt

60 75 03 48

overskrift

www.humanaid.dk

overskrift

Følg os

overskrift

overskrift