Hvorfor startede I virksomheden?

Min mand drev i forvejen en tømrervirksomhed og jeg var i reklamebranchen. Rune drømte som tømrer om at bygge træhuse og sammen fik vi ideen til vores niche/brand med fokus på sundt indeklima og hensyn til miljøet. Jeg forlod mit job og startede Jakobsen huse, byggede vores brand op og er idag fungerende direktør.

Hvad er I stødte på af modstand?

Det er svært at gå forrest med et sundt og grønt koncept i en branche så “lukket” som byggebranchen i DK. Ingen deles om noget, alle udvikler deres egne systemer, koncepter osv – og holder kortene tæt ind til kroppen. Vi har fra dsg ét valgt at være ærlige, åbne, hjælpsomme, gennemsigtige i vores kommunikation og vi deler alle vores “hemmeligheder” omkring vores koncept med alle der har interesse i vores produkt og koncept. Vi har troen på at det hele lønner sig på “karmakontoen” i den sidste ende. Vi er “hippierne” der har formået at gøre sundt og bæredygtigt byggeri mainstream i den danske byggebranche.

Hvordan arbejder I med FN’s verdensmål/bæredygtighed?

Idet vi er “født” grønne og hele omdrejningspunktet i vores virksomhed er bæredygtighed – så har vi ikke på den måde brug for at specificere hvordan vi bruger verdensmålene.

Hvad er jeres værdier og certificeringer?

Vi har som de eneste i verden fået DGNB platin certificeret et enfamiliehus OG samme hus har opnår det første PEFC projektcertifikat i Danmark.

Hvor drømmer I om at være om 5 år?

I en branche, hvor systemet er tilpasset bæredygtige virksomheder som vores og hvor vi ikke længere skal “kæmpe” som græsrodsbevægelse for at “få lov” at bygge som vi gør. Hvor bygningsreglementet og kommunernes sagsbehandling er tilpasset bæredygtighed og hvor virksomheder og produkter som vores forfordeles fremfor traditionelt miljøbelastende byggeri. Vi mangler ikke kunder og opgaver – men vi mangler forståelse og hjælp “ovenfra”.

Kontakt

40 61 94 93

overskrift

jakobsenhuse.dk

overskrift

Følg os

overskrift

overskrift